# Ultimate Horses
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek, frissítések, BLOG

Jótékonysági pólótervező pályázat a Lovas Világkupára

2010.11.08. 15:09, Nitha

Az idei OTP Bank Lovas Világkupa jótékonysági akciója során a szervezők a Magyar Lovasterápia Szövetségnek (MLTSZ) gyűjtenek adományt, amivel a terápiás lovaglás fontosságára szándékoznak felhívni a figyelmet. A 2010-es kupa hivatalos pólójának tervezésére a szervezők kreatív pályázatot írnak ki, a győztes terv alapján készült póló megvásárlásával pedig bárki támogathatja majd a szövetséget.
Teljes cikk

Terjed a ló AIDS

2010.11.05. 16:00, émy

A vírus a Romániából papírok nélkül áthozott állatokkal került az országba. Már Somogyban is négy áldozatot szedett. A fertőző kevésvérűséget a szúnyogok is terjesztik, de emberre nem veszélyes. Ha járvány alakulna ki a lovaknál, Magyarország elveszti a mentességét. Ez azt jelenti, hogy nem lehet az országból lovat külföldre vinni, és nemzetközi versenyeket sem lehet rendezni. Ezért rendszeres szűrővizsgálatokat végeznek az állatorvosok. A lovak vérvizsgálatát követően kiderül, hogy az állat szervezetét megtámadta-e az AIDS. Ez a vírus rokona az emberi HIV-nek, de nem ugyanaz. A lovakra az úgynevezett fertőző kevésvérűség veszélyes. Ez a vírus a lovak vérképző szerveit támadja meg. Dr. Veres Sándor, a Pannon Lógyógyászati Szolgálat klinikus állatorvosa szerint nagyon jól látható laikusként is hogy az alakos elemek aránya mennyire megfogyatkozott a jobboldali kémcsőben lévő mintán. - Ez utal arra, hogy a vörös vértestek nagyon súlyos károsodást szenvedtek – tette hozzá. Azok a lovak, amelyek ezt a betegséget megkapták, eleinte 41 fokos lázuk volt, étvágytalan lettek és folyamatosan fogytak. A tünetek rohamokban jelentkeztek nála. A betegség gyógyíthatatlan. Amelyik ló elkapja, azt el kell altatni. Dr. Veres Sándor, hozzátette: a megfertőzött állat egy folyamatos hordozás áldozata lesz, tehát hosszútávon hordozza a betegséget, megszabadulni nem tud tőle a szabályok szerint pedig tilos is az ilyen állatnak a kezelése, mivel járványtani szempontból egy fertőzés forrása lehet. Mivel a szúnyogok is terjesztik. A fő problémát mégsem a rovarok, hanem a felelőtlen állatkereskedők okozzák. Dr. Ütő Dániel, a Pannon Lógyógyászati Szolgálat klinikus állatorvosa elmondta: külföldről, például Romániából olcsón lehet papírok nélkül könnyen behozni lovakat, amik ugye fertőzöttek lehetnek. Szűrővizsgálatot háromévente végeznek. Somogyban idén több mint kétezer lovat ellenőriztek. A laboratóriumi viszgálatok még zajlanak, de az előzetes minták alapján úgy tudjuk: eddig két teszt lett pozitív.

Hannoveri Elit Hátasló Árverés

2010.11.03. 17:05, Nitha

Hannoveri ló vásárlására a legjobb alkalmak a Verdeni Árverések. A széles kínálat mindenkinek tartogat valamit: Csikók, Tenyészkancák, Mének vagy Hátaslovak minden célra. A kollekciót videókkal megtekintheti az alekszilovaskozpont.hu internetes oldalon, amely változatos hátaslovakat kínál minden lovaglási igény számára, és minden vásárlói kívánságnak megfelel, kezdve a 3 éves fiatal lovaktól egészen a versenyzésre felkészített sportlovakig. Sok lónak van már verseny tapasztalata, több kanca pedig már teljesítette kancavizsgáját és állami elismerés várományosa.
Teljes hír

Avatarok

2010.11.02. 09:38, Nitha

Sziasztok! Émy előkereste a régi lovas avatarjait, én meg gondoltam felpakolom őket (: Biztos van olyan, aki már ismeri őket, de remélem hasznukat veszitek majd. Néhány még kimaradt, majd hozom azokat is.

Íme:

   
   

Megtaláljátok őket az Extrák között!

Tervek

2010.11.01. 09:23, Nitha

 Sziasztok! Először is bocsánat, hogy az elmúlt néhány napban nem jelentkeztünk semmi hírrel vagy frissel, a szünetben természetesen aktívabbak leszünk :) Ideje lenne végre pótolnom az elmaradt blogbejegyzéseket... 
Nem tudom nektek mi a véleményetek, de én már nagyon unom ezt a sablonos stílus. Szinte minden oldal így néz ki, szeretnék valami különlegeset csinálni. Nem ígérek semmit, de megpróbálok összehozni majd valamit...

 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.