# Ultimate Horses
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek, frissítések, BLOG

Cikkek

2010.07.28. 14:24, Nitha

Sziasztok! Ma dolgoztam kicsit a lovas menün, mert szinte semmi nem volt fent. Nyolc cikk került fel (köztük egy fajta leírás is). Azért nem tettem fel többet, mert akkor holnap nem tudnék frissíteni. :D A következő napokban sok-sok új cikkre lehet számítani. ;) Egy kis ízelitő a mai adagból:
A lovaknak a törzsfejlődését, a régészeknek a teljes őskori leleteknek köszönhetően, részletesen sikerült rekonstruálniuk. 50 millió évvel ezelőtt a ló prototípusa kb. akkora volt mint egy róka. A mai lovaktól eltérően nem patája, hanem lábujjai voltak. Hátulsó lábain három, a mellsőkön négy). Koponyája és állkapcsa az őskori előhelyre jellemző, mocsaras erdőkben folytatott lombevő életmódhoz alkalmazkodott. Ezt az állatot Eohippusnak, (vagy Hyracotheriumnak) avagy a "hajnal lovának" nevezzük.
 
Mivel az évmilliók során megváltozott az éghajlat és a növényzet az Eochippusból kialakult a Mesohippus. Kb. akkora volt mint egy juh, lombevő állat, amelynek nyaka és lába hosszabb volt, és még mindíg lábújjakkal rendelkezett.
A Mesohippusból 25-10 millió évvel később kialakult a Merychippus, egy póni termetű állat, amely még mindig őrizte lábujját,ám életmódja már átmenetet képzett, a lombevő és legelő táplálkozás mód között.Füves síkságokon élt,és a jégtakaró elolvadása, valamint az erdőségek megritkulása után a mai Észak-Európában és Amerikában.
A 5-2,5 millió évvel ezelőtt élt Pliohippus már lószerűbb vonásokkal rendelkezett. Neki már volt patája, valamint testi ereje és sebessége is meghaladta elődeit
A Pliohippus után következett a mai ló az Equus Caballus. 

Blogbejegyzés: Drama Queen

2010.07.27. 17:54, Nitha

Sziasztok! Szerencsére tudtam ma menni lovagolni, nem volt rossz idő. Elég érdekesre sikeredett lovaglás volt. Pesztonka szokás szerint hozta a formáját, ezért elkereszteltem Dráma királynőnek. Volt rajtam kívül egy kislány meg a nagyszülei, de ők még nagyon kezdők voltak, csak sétáltatta őket a Feri Koronitán. De visszatérve rám... Pesztonka az óra első felében tök normálisan viselkedett aztán elkezdte a hülyeségeit. Először a kanyarokban próbált meg kivinni a pályáról, de nem hagytam neki. Utána megint normális volt egy darabig aztán végleg elborult az agya... A rövid fal után egyenesen kivitt a pályáról az istálló felé. Próbáltam tartani ahogy tudtam, de csak annyit értem el, hogy oldalazva ügetett el az istállóig :D A kislány nagypapája utánam futott, hogy megfogja, én meg gyorsan leugrottam, hogy ne legyen nagyobb baj. Vissza vittük a pályára aztán felült rá a Feri és kicsit megnevelte. Amíg ő lovagolt én sétáltattam Koronitát akin a nagymama ült, és szörnyülködött, hogy hogyan merek felülni egy ilyen lóra :D Annyira szerintem nem volt vészes, sokkal durvábbakat is tudnak csinálni a lovak ennél. Utána már viszonylag lovagolható állapotba került, néhányszor próbálkozott csak. A végén vágtáztam vele pár kört aztán sétáltunk még egy kicsit. Azt mondta a Feri, hogy csütörtökön is lehet, hogy még Pesztonkát kapom... hurrá :D Annyira végülis nem bánom, ha folyton nyugodt lovon ülnék soha nem tanulnám meg kezelni az ilyen helyzeteket. Feri szerint hamarosan elmehetek velük több napos túrákra is ^.^ 
Szereztem egy netes könyvet, tök jó leírások vannak benne a fajtákról, majd legépelek párat holnap, vagy lehet már ma este. 

 

Változások

2010.07.26. 17:38, Nitha

A szavazást még nem zártam le, de már döntöttem: ismét lesznek lovas cikkek az oldalon! Ettől függetlenül továbbra is fogok blogolni (: Már meg is csináltam néhány változtatást az oldalon (lovas menü, partnerek stb.). Remélem ezúttal tényleg sikerül összehozni egy színvonalas lovas oldalt. Egyelőre tele vagyok tervekkel, és ötletekkel. Nyár végéig még van több, mint egy hónapom, addigra szeretnék nagyjából végezni mindennel. Társszerkesztőt most NEM keresek, ne is kérdezzétek. Ha bármilyen észrevételetek van írjatok a vendégkönyvbe. Nos, azt hiszem ennyi (: 

Szavazás

2010.07.25. 16:17, Nitha

Sziasztok! Arra gondoltam, hogy lehetnének lovas cikkek és hírek az oldalon. Fel is tettem egy szavazást baloldalra, örülnék, ha sokan szavaznátok. ;) 
Hihetetlen, hogy egy nap alatt mennyit hűlt a levegő, itt ülök kabátban a nappaliban. :D Holnap remélem nem lesz ekkora szél, mert akkor nem megyek lovagolni, semmi értelme, hogy lefúj a lóról...

Megújult külső

2010.07.24. 14:42, Nitha

Sziasztok! Meghoztam az új kinézetet, remélem mindenkinek tetszik! :) Még lesz vele itt-ott egy kis dolgom, de nagyjából elkészült. Véleményeket várok. Voltunk tegnap lovagolni, de majd a keddivel együtt fogok írni róla.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.